Prima pagina

Inca un hotel Marriott in Romania

21.02.2006, 21:09 18

Lantul hotelier american Marriott International intentioneaza sa intre pe piata autohtona cu al doilea hotel sub contract de management, a declarat pentru ZF Kurt Strohmeyer, general manager al hotelului bucurestean de cinci stele JW Marriott.

"Vrem sa largim portofoliul Marriott in Romania, asa ca am putea intra cu unul dintre brandurile Renaissance, Courtyard by Marriott sau Ritz Carlton", spune Strohmeyer. Potrivit acestuia, noua unitate ar putea fi in Bucuresti, dar si in unul dintre orasele Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca sau Sibiu.

"In partea de nord a Romaniei exista multe posibilitati de afaceri si consideram ca este nevoie de hoteluri bune acolo", explica Strohmeyer.

Renaissance si Courtyard sunt branduri la nivel de patru stele, iar Ritz Carlton face parte din portofoliul de lux (cinci stele) al Marriott International, alaturi de JW Marriott.

"Cautam unitati si la nivel de patru si la cinci stele, pe care sa le operam sub contract de management. Pe franciza, exista mereu posibilitatea sa nu se respecte standardele Marriott pentru ca totul depinde de proprietari. Unul ar putea sa conduca bine hotelul, iar altul nu", a precizat Strohmeyer.

Compania conduce hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitala sub contract de management.

"Discutam, in principal, cu investitori in vederea construirii de hoteluri noi. Speram sa avem un al doilea hotel in 2007, dar, cat timp nu exista un contract semnat, nu putem spune nimic sigur legat de data", a conchis Strohmeyer. Hotelul JW Marriott este detinut de Compania Societatilor Hoteliere Grand, ale carei actiuni apartin austriecilor de la Strabag - 55%, ONT Carpati - 30%, Alliance Overseas - 15%, potrivit ultimelor informatii disponibile. andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO