Prima pagina

ING Real Estate cumpara o galerie comerciala din Iasi cu 40 mil. euro

ING Real Estate cumpara o galerie comerciala din Iasi cu 40 mil. euro
13.07.2007, 19:37 44

ING Real Estate Investment Management (ING-REIM), divizia de investitii imobiliare a grupului financiar ING, va achizitiona galeria comerciala a proiectul de retail Felicia Shopping Center din Iasi, tranzactie cu o valoare de circa 40 mil. euro, au declarat pentru ZF surse din piata imobiliara.
Proiectul Felicia Shopping Center este dezvoltat de Soconac, filiala locala a grupului francez Vinci Construction Grands Projets, in parteneriat cu Carrefour, in urma unei investitii totale de 40 mil. euro, si va fi finalizat in toamna acestui an.
Centrul comercial va cuprinde un hipermarket Carrefour, cu o suprafata de 15.500 mp si o galerie comerciala cu o suprafata inchiriabila de 10.900 mp, care va fi preluata de ING REIM.
Galeria comerciala cuprinde 88 de magazine si este inchiriata complet, potrivit reprezentantilor Cushman & Wakefield Activ Consulting, agentul exclusiv al proiectului.
Principalii retaileri din cadrul Felicia Shopping Center sunt Carrefour, Media Galaxy, Intersport, Marks&Spencer, Sephora, KFC, Fox, Motivi, Lee Cooper, Kenvelo, Leonardo, Levi's sau Benvenuti.
Reprezentantii companiei Vinci Construction, dezvoltatorul proiectului, au declarat ca "pentru moment" nu pot face niciun fel de declaratii in legatura cu aceasta operatiune.
"Nu avem nimic de comentat deocamdata", a declarat pentru ZF Gijs Klomp, directorul general al diviziei locale a ING REIM. Insa, potrivit reprezentantilor ING Real Estate in urmatoarea saptamana ar putea fi facut un anunt oficial in legatura cu prima tranzactie a companiei pe piata romaneasca.
In urma acestei tranzactii, orasul Iasi isi intareste statutul de una dintre cele mai interesante piete de retail din tara, luand in calcul ca in orasul din nordul Moldovei a fost construit primul mall din provincie - Iulius Mall, dezvoltat de omul de afaceri Iulian Dascalu. Tot aici, a avut loc si prima tranzactie cu un centru comercial din afara Capitalei, Moldova Mall, preluat anul trecut de fondul britanic de investitii Equest pentru 34,5 milioane de euro.
ING REIM a intrat pe piata locala la sfarsitul anului trecut, cand a anuntat ca intentioneaza sa investeasca circa 200-300 mil. euro in urmatorii trei ani in achizitionarea de proiecte comerciale si industriale in provincie, precum si birouri in Capitala. ING-REIM a lansat luna trecuta un fond de investitii cu o tinta de capitalizare de minimum un miliard de euro, care vizeaza proiecte imobiliare in Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Romania si Austria.
Divizia de investitii imobiliare a ING Real Estate este una dintre cele mai puternice companii de real estate din lume, cu un portofoliu de afaceri de 75 de miliarde de euro si birouri in 18 state din Europa, America de Nord, Asia si Australia.
Vanzatorul galeriei comerciale din proiectul Felicia, filiala locala a Vinci, una dintre cele mai mari companii de constructii din lume, va dezvolta in acest an pe piata romaneasca mai multe proiecte imobiliare in orasele importante din provincie si intentioneaza sa se implice in constructia autostrazilor, dupa ce a ajuns la investitii totale de 450 mil. euro in Bucuresti.
Grupul Vinci, cu afaceri de 26 de miliarde de euro la nivel mondial, activeaza pe piata romaneasca atat prin Vinci Construction, cat si prin compania Eurovia, care a achizitionat la sfarsitul anului trecut 80% din societatea de constructii rutiere Viarom Construct din Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO