Prima pagina

Intel Capital isi va dezvolta activitatea in Romania

24.12.2007, 13:09 30

Fondul de investitii Intel Capital (ICAP), parte a producatorului american de microprocesoare Intel Corporation, intentioneaza sa-si dezvolte activitatea in Romania, urmarind oportunitatile de afaceri din tara si regiune, informeaza Mediafax.

La jumatatea anului 2005, Intel Capital a preluat, impreuna cu fondul de investitii Enterprise Investors (EI), 32,5% din actiunile producatorului de solutii informatice pentru afaceri Siveco Romania, in urma unei investitii de 12 milioane de dolari. Enterprise Investors detine circa 22,5% din actiuni, iar ICAP a intrat in posesia a 10% din titluri.

Intel Capital a mai investit si in Bulgaria, impreuna cu un partener, la un operator de telecomunicatii, care dezvolta o retea WiMAX la nivelul intregii tari.

WiMAX este o tehnologie wireless (fara fir), care isi propune sa integreze serviciile de date si voce cu o viteza de pana la 10MB/s.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO