Prima pagina

Israelienii vor primi date suplimentare pentru extradarea Mariei Vlas

26.06.2000, 00:00 16



Procurorii romani vor trimite astazi date suplimentare autoritatilor israeliene pentru finalizarea procedurii de extradare a Ioanei Maria Vlas, fostul presedinte al SOV Invest, pe numele careia a fost emis un mandat de arestare deoarece aceasta s-a sustras urmaririi penale prin parasirea tarii, a anuntat Ministerul Public.

In acelasi caz, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat la sfarsitul saptamanii trecute, printr-o sentinta definitiva, ca atefan Boboc, fostul presedinte al CNVM, Camenco Petrovici, fostul presedinte al CEC, Gavril Batran, membru in Consiliul de Administratie, Mihaela Sima, membru in Consiliul de Administratie si directorul economic al societatii si Marius Andrei, cenzor independent extern, sa fie cercetati in continuare in stare de arest.

Potrivit procurorilor, prin activitatea lor, cei cinci au prejudiciat investitorii FNI cu aproximativ 1.000 de miliarde de lei. Astfel, prin "Prospectul de oferta publica continua" emis in numele FNI, administratorii au indus in eroare clientii, inscriind intentionat ca ''suma subscrisa la cumpararea de unitati de fond se va returna in orice conditii depunatorului''. De asemenea, investitorilor le-au fost prezentate garantii neadevarate constand in asumarea de catre CEC a obligatiei de rascumparare a unitatilor de fond in caz de incetare de plati, cat si faptul ca activele FNI sunt asigurate la societatea de asigurari Omniasig.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO