Prima pagina

JP Morgan si ABN Amro vor vinde pe piata externa obligatiuni Bucuresti

15.11.2004, 00:00 29



Consortiul format din bancile de investitii JP Morgan si ABN Amro este foarte aproape de a castiga contractul de intermediere a emisiunii de euroobligatiuni de 120 de milioane de euro pe care Primaria orasului Bucuresti o planuieste pentru inceputul anului viitor, au declarat pentru Ziarul Financiar surse din cadrul primariei.



Cele doua banci ar putea castiga astfel o competitie dura, in care s-au inscris si Credit Suisse First Boston, Deutsche Bank, Citibank, BNP Paribas si UBS Warburg.



Valoarea contractului de intermediere este variabila si reprezinta in general pana in 1% din suma plasata plus cheltuielile fixe aferente. In acest caz deci, se poate vorbi de o suma in jurul nivelului de 1 milion de dolari in cazul unui succes total al emisiunii.



Reprezentantii JP Morgan si ABN Amro nu au putut fi contactati pentru a comenta informatiile.



Surse din piata spun insa ca bancile nu au fost anuntate inca de rezultatul analizei ofertelor.



Euroobligatiunile va fi listata probabil la Bursa din Luxembourg. Conditiile de iesire (dobanda, momentul precis) nu au fost inca stabilite.



Este pentru prima data cand o primarie din Romania apeleaza la pietele externe de capital pentru a se finanta. Pana in prezent au fost preferate emisiunile de obligatiuni municipale interne.



Banii vor fi folositi de primaria Bucurestiului pentru a finanta lucrarile de infrastructura. Initial, primaria avea in plan lansarea unei serii de obligatiuni care sa ajunga la o valoare totala de 500 de milioane de euro. Pana in prezent, nu a primit aprobare de la Ministerul Finantelor decat pentru 120 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO