Prima pagina

Jurnalist atacat de ETA

16.05.2001, 00:00 17



Un jurnalist basc a fost ranit usor ieri dimineata, la Zarauz, in ?ara Bascilor, de explozia unui colet-capcana la domiciliul sau, relateaza Mediafax. Gorka Landaburu, corespondent al revistei madrilene "Cambio 16" si colaborator si la alte institutii de presa, a fost ranit la maini si la fata de explozia coletului.

El se afla in afara oricarui pericol. Mai multi jurnalisti basci au fost tinte ale unor atentate comise de in ultimul timp de gruparea separatista basca ETA. Unul dintre acestia, Jose Luis Lopez de Lacalle, de la cotidianul "El Mundo", a fost asasinat in mai 2000.

Descendent al unei mari familii basce, Landaburu s-a nascut la Paris, in timpul dictaturii franchiste, cand tatal sau era ministru in guvernul basc din exil. El avea de cateva luni o garda de corp, ca urmare a amenintarilor pe care le primise.

Cea mai mare parte a jurnalistilor care lucreaza in ?ara Bascilor sunt de peste un an tinta amenintarilor lansate de separatisti, care ii acuza ca sunt "caini ai scrisului" in slujba Guvernului spaniol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO