Prima pagina

Lazea, BNR: Probabil ca banca centrala va majora dobanda in februarie

Lazea, BNR: Probabil ca banca centrala va majora dobanda in februarie
25.01.2008, 14:12 18

Banca Nationala ar putea majora dobanda de politica monetara la urmatoarea intalnire a Consiliului de Administratie, programata pe 4 februarie, a declarat economistul-sef al BNR, Valentin Lazea.

"Exista o panica in piata, avem problema inflatiei si perspectivele inflationiste din periaoda urmatoare, dar si aspectul cursului de schimb. Pentru toate aceste motive, exista o mare probabilitate ca Banca Nationala sa majoreze dobanda de politica monetara la urmatoarea sedinta", a spus Lazea.

In prezent, dobanda de politica monetara este stabilita la 8%, ultima miscare a BNR fiind o majorare a acesteia cu jumatate de punct procentual, de la 7,5% la 8%. In acest moment, analistii din piata dau ca probabila o noua majorare a dobanzii cu jumatate de procent, la 8,5%, in sedinta de pe 4 februarie.

BNR si-a ratat anul trecut tinta de inflatie (4% plus sau minus un punct procentual), inflatia pe 2007 fiind de 6,57%. Pentru anul acesta, tinta de inflatie a bancii centrale este de 3,8%, plus sau minus un punct procentual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO