Prima pagina

Londra: Taxa de poluare, 200 lire sterline pe zi

04.02.2008, 18:05 16

Camioanele care produc niveluri inalte de poluare vor trebui sa plateasca 200 de lire sterline pe zi pentru a trece prin Londra, conform unor noi reglementari ce au intrat in vigoare ieri, informeaza CNN.

Primarul Ken Livingstone a declarat ca "zona de emisii scazute" va imbunatati calitatea aerului, reducand numarul deceselor cauzate de poluare. Reprezentantii transportatorilor considera insa ca, desi costurile vor fi ridicate, beneficiile aduse vor fi prea mici.

Planul pus in aplicare de primaria londoneza presupune monitorizarea masinilor care intra in oras. Specificatiile de poluare ale masinilor vor fi verificate pentru a se vedea daca poluarea produsa de acestea este conforma cu standardele de poluare impuse de Uniunea Europeana.

Cei care nu platesc taxa zilnica de 200 de lire sterline pe zi vor fi amendati cu 1000 de lire sterline.

Decizia va fi aplicata initial la camioanele diesel de peste 13,2 tone care nu sunt conforme cu standardele UE, urmand ca mai apoi sa fie extinsa si asupra masinilor mai mici, precum autobuzele, microbuzele, camionetele si ambulantele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO