Prima pagina

Luca di Montezelmo: In trei-patru ani ajungem in Romania la un volum de 50 de masini

06.05.2008, 11:53 8

Primul showroom Ferrari din Romania, deschis de catre compania Forza Rossa, a fost inaugurat azi in prezenta presedintelui Ferrari, Luca Cordero di Montezelmo, si a ambasadorului Italiei.

Cu ocazia inaugurarii presedintele companiei Ferrari a declarat ca "In trei-aptru ani, in Romania se vor comercializa peste 50 de masini Ferrari".

Firma a inceput sa vanda Ferrari luna trecuta, insa pana in prezent nu a existat un loc de expunere si un spatiu pentru service. Noul showroom cu facilitati de service este amplasat in Otopeni, langa aeroportul international Henri Coanda si a fost realizat in urma unei investitii initiale de 5 mil. euro.

Suprafata totala pe care se intinde investitia Forza Rossa este de 2.800 de metri patrati, din care 350 mp sunt alocati showroomului. Cladirea va avea de asemenea un spatiu de service pentru trei automobile, un loc pentru diagnosticare, precum si spatii de tip "car sitting". Acestea pot gazdui, pe perioada iernii, automobile Ferrari, in conditii constante de temperatura si umiditate. Ferrari-urile care vor sta la car sitting vor fi asezate pe perne pneumatice create special pentru protectia automobilelor.

Sediul Forza Rossa va gazdui de asemenea un magazin Ferrari, birouri si sediul clubului posesorilor de masini Ferrari. Firma este detinuta de Ion Bazac (cu 47,5% din actiuni), Camelia Bazac (5%) si Central Europe Finance Holding SA (CEFIN Holding), inregistrata in Luxemburg (47,5%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO