Prima pagina

Marius Ghenea a plecat de la Flanco

07.10.2005, 19:59 114

Marius Ghenea si-a dat demisia din postura de director general al retelei de magazine de electronice si electrocasnice Flanco, dupa trei ani si jumatate de la preluarea acestui post. Flanco a fost singurul mare retailer de electrocasnice a carui cifra de afaceri a scazut anul trecut.

"Dupa expirarea recenta a contractului si termenului meu initial de la Flanco pe pozitia de director general, am decis sa merg mai departe si sa continuu pe o alta ruta in viitorul apropiat, in cautarea de noi oportunitati profesionale si investitionale", a declarat Marius Ghenea.

Planul salarial al lui Ghenea includea si un "option plan" care ii permite sa-si exercite la un moment dat dreptul de a achizitiona la un pret preferential un numar de actiuni ale firmei. "Da, practic in acest moment sunt unul dintre actionarii companiei. Voi ramane in aceasta pozitie si voi incerca, fara sa mai fiu implicat operational, sa sustin in continuare dezvoltarea companiei, avand un interes direct in Flanco prin respectivele actiuni. Iar in cazul unei vanzari catre un strategic a retelei Flanco, voi marca profiturile din Flanco vanzand si eu actiunile mele alaturi de ceilalti actionari", a mai spus Ghenea.

"Board-ul Flanco a acceptat demisia lui d-lui Ghenea, care a condus compania de la nivelul unui mic retailer cu afaceri de 20 milioane de euro la o companie nationala cu vanzari de 100 mil. euro. Board-ul a initiat cautarea unui nou manager. Pana atunci, Cornel Marian, directorul fondului de investitii Oresa Ventures, actionarul majoritar al Flanco, va fi directorul interimar al companiei", a spus Erik Hallgren, Managing Director Oresa Ventures.

Flanco a pierdut in ultimii doi ani locul intai, fiind depasit de catre Altex, compania infiintata si condusa de Dan Ostahie. In plus, anul trecut Flanco International Srl, compania care opereaza reteaua Flanco, a fost singura dintre cei trei mari jucatori care a inregistrat o scadere a vanzarilor.

Cifra de afaceri a Flanco International a scazut in 2004, potrivit datelor Ministerului de Finante, cu peste 12%, pana la 96 de milioane de euro. In acelasi timp, Altex Impex Srl (compania care opereaza reteaua Altex) si Domo Retail SA (compania care opereaza reteaua Domo) au ajuns la cifre de afaceri de peste 140 mil. euro si respectiv 100 mil. euro, in crestere cu aproximativ 25% fata de anul precedent.

"Noi avem o strategie de dezvoltare pe termen lung. 2003 a fost un an atipic, cand cifra de afaceri s-a dublat ca urmare a revolutiei creditarii. Trebuie vazuta tendinta pe 4-5 ani", a explicat Cornel Marian, directorul Oresa Ventures, actionarul majoritar al Flanco.

Marius Ghenea infiintase in anul 1994, alaturi de alti doi colegi de facultate, compania de distributie IT Flamingo. La sfarsitul anului 2001, Ghenea s-a retras atat din managementul Flamingo, cat si din actionariatul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO