Prima pagina

Microsoft: In weekend se va hotari situatia Yahoo

25.04.2008, 12:05 14

Yahoo nu poate spera la o marire a ofertei de preluare venita din partea Microsoft, gigantul software anuntand ca este gata sa treaca la o preluare ostila sau chiar sa isi retraga oferta daca Yahoo continua sa aiba "asteptari nerealiste" pentru o afacere mai buna, informeaza Reuters.

Chris Liddell, CFO al Microsoft, a anuntat ca daca pana la sfarsitul acestui weekend nu se ajunge la nici un rezultat, compania isi va reconsidera oferta si va anunta noi planuri in saptamana ce urmeaza.

"Viteza este importanta pentru ca afacerea sa aiba sens. Din pacate, tranzactia nu a fost deloc rapida si s-a caracterizat prin ceea ce par a fi asteptari nerealiste privind valoarea", a declarat acesta in privinta incercarilor Yahoo de a respinge oferta Microsoft.

Microsoft vede in Yahoo arma cu care poate concura Google pe teritoriul cautarilor si a publicitatii pe internet, dar o marire a ofertei pare a fi nerezonabila.

"Nu am vazut inca nici o dovada tangibila ca oferta noastra subevalueaza compania", a declarat Liddell, facand referire la Yahoo. "Ba chiar, vedem opusul".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO