Prima pagina

Montero a preluat reteaua Eurofarmacia de la VP Market

16.09.2005, 19:57 22

Distribuitorul de medicamente Montero a preluat reteaua de farmacii Eurofarmacia, care facea parte din grupul lituanian VP Market, au spus pentru ZF surse din piata farmaciilor.

Reprezentantii Montero si cei ai VP Market nu au comentat informatiile pana la inchiderea editiei.

O preluare a retelei Eurofarmacia, formata din 10 farmacii, ar consolida pozitia Montero pe o piata foarte competitiva, unde tranzactiile se tin lant.

Intentia lituanienilor de a-si vinde farmaciile de pe piata a fost intens vehiculata in prima jumatate a anului. Intr-o prima faza, reprezentantii companiei au admis ca isi reorganizeaza operatiunile de retail de medicamente din Romania.

Pe piata farmaciilor, cu o valoare estimata la aproximativ 700 de milioane de euro anul acesta, Montero este prezenta cu brandul Remedio, retea care cuprinde cateva zeci de unitati. Din cele aproximativ 4.500 de farmacii din tara, sub 15% sunt grupate sub umbrela unor branduri comune.

Piata este impartita in prezent intre Sensiblu, companie a grupului A & D Pharma, Help Net sau farmaciile distribuitorilor Fildas, Relad sau Farmexpert.

Tranzactiile din piata farmaciilor au capatat amploare in ultima perioada. Potrivit unor informatii din piata, grupul A & D Pharma negociaza in acest moment achizitia lantului de farmacii Europharm de la GlaxoSmithKlime (GSK).

Pentru anul in curs, Montero si-a propus sa depaseasca pragul de vanzari de 85 de milioane de euro. Montero este o societate romano-slovena, partea romana fiind reprezentata de omul de afaceri Radu Tudorache.

VP Market face parte din grupul VP, cel mai mare grup privat din Lituania. Grupul detine un lant de farmacii in Lituania, Letonia si Polonia, un lant de restaurante fast-food in Lituania si Letonia, o companie de distributie a energiei electrice si una de constructii. VP Group mai dezvolta afaceri in asigurari, publicitate, telecomunicatii si brokeraj financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO