Prima pagina

Moody's a inclus Romania in "zona de pericol"

29.05.2008, 10:16 17

Romania si alte zece state central si est-europene au fost incluse de agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service in "zona de pericol", ceea ce arata ca aceste tari se confrunta cu tensiuni macroeconomice, potrivit unui comunicat publicat astazi pe site-ul agentiei.
Analistii au identificat trei grupe de tari, in functie de impactul potential al unei eventuale "aterizari dure" asupra ratingurilor de tara. Romania este inclusa in grupa a doua, de risc moderat, alaturi de Polonia si Croatia. In grupa cu risc ridicat se gasesc Islanda, Estonia, Bulgaria, Kazahstan si Cehia, in timp ce Ungaria, Lituania si Letonia prezinta cel mai scazut risc.
"Al doilea grup de tari, format din Romania, Polonia si Croatia, se afla intr-o situatia financiara moderata. Aceste state s-ar putea confrunta cu cresteri medii sau mari ale datoriei publice, in special in cazul scenariului de aterizare dura. Desi ne asteptam la reactii din partea autoritatilor, eforturile acestora ar putea fi limitate de dimensiunea socului, ceea ce ar induce indoieli referitoare la puterea financiara, pe termen lung, a guvernelor", se precizeaza in raportul Moody's.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO