Prima pagina

Nokia a facut primul telefon la Cluj

16.01.2008, 13:44 24

Concernul finlandez Nokia a intrat in perioada de testare a liniilor de productie, a angajatilor si a utilitatilor la fabrica din judetul Cluj. Fabrica va deveni functionala pe 11 februarie si tot atunci se vor produce primele telefoane in serie.

Primele teste pentru functionarea primei benzi de productie de la fabrica Nokia au avut loc la inceputul acestei saptamani, luni, la ora 14.32.

Potrivit unor surse din apropierea proiectului, a fost realizat primului telefon mobil de proba, ceea ce reprezinta inceperea perioadei oficiale de teste, atat pentru functionarea liniilor de productie, cat si pentru testarea capacitatilor de alimentare cu curent electric precum si cu alte utilitati.

"Se pare ca a fost produs primul telefon Nokia la Jucu, marti, dar aceasta nu inseamna decat ca a fost demarata perioada de teste. Nu a inceput productia in masa. Este normal sa aiba o perioada de teste, in care sa se testeze liniile de productie, sa se pregateasca angajatii pentru productia in masa", a declarat pentru Ziarul Financiar directorul general al parcului industrial Tetarom, Viorel Gavrea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO