Prima pagina

Nokia inchide o fabrica din Germania. 2.300 de angajati afectati

15.01.2008, 12:24 19

Nokia Corp., cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a declarat astazi ca va opri productia de telefoane mobile din Germania, inchinzand fabrica din Bochum, Germania, pana la mijlocul anului 2008, informeaza MarketWatch.

Compania, care isi va muta operatiunile in tari "competitive in privinta costurilor", precum Romania, a anuntat ca aceasta decizie va afecta 2.300 de angajati.

"Ne mutam productia in fabricile pe care le avem deja, mai ales in Romania, unde va incepe productia in primul trimestrul", a declarat purtatorul de cuvant al Nokia, Arja Suominen.

Nokia va demara activitatea de productie de la fabrica sa din Romania pe data de 11 februarie, unitate unde vor fi asamblate cate cinci mobile pe secunda. Fabrica Nokia este localizata in comuna Jucu din judetul Cluj.

Activitatea va demara cu un singur schimb de lucru, de la ora 6 dimineata, si va consta in asamblarea telefoanelor mobile si introducerea acestora in cutii. Angajatii din sectorul de productie primesc un salariu de 800 de lei (220 de euro) si bonuri de masa.

Cititi mai multe despre viitorul Nokia in Romania (necesita abonarea la ZF.ro)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO