Prima pagina

Noul protocol al CDR 2000 ar ptuea fi semnat astazi

25.08.2000, 00:00 36


CDR 2000 isi va modifica structura forului de conducere pentru a face loc reprezentantilor Aliantei Nationale Crestin-Democrate si Partidului Moldovenilor, dupa ce presedintii celor doua partide si liderii aliantei vor semna luni un nou protocol al Conventiei care va cuprinde liste electorale comune, a anuntat ieri Varujan Vosganian.

"Prin inscrierea ANCD si Partidului Moldovenilor in Conventie se impune inregistrarea unui nou protocol si modificarea structurii Consiliului de Conducere al CDR", a declarat co-presedintele UFD, dupa negocierile avute ieri cu liderii PN?CD.

In noua formula a conducerii Conventiei, taranistii vor avea patru reprezentanti, UFD trei, FER si ANCD cate doi, iar Partidul Moldovenilor unul, a explicat Vosganian.

Structura conducerii CDR va fi aleasa in prima sedinta a aliantei cand va fi desemnat si presedintele Consiliului de Conducere, care va avea drept atributii semnarea listelor electorale si convocarea forului de conducere, a mai spus liderul UFD. La cea de-a doua intalnire, a adaugat el, se va discuta problema candidatului CDR la Presedintie.

Liderii CDR 2000 au continuat si ieri negocierile pentru locurile eligibile pe listele parlamentare, Varujan Vosganian afirmand ca pe langa criteriul rezultatelor obtinute de partide la alegerile locale au fost luate in calcul si contributia financiara, logistica si aspectele legate de imaginea fiecarei formatiuni.

"Aproximativ 60% dintre locurile eligibile au fost deja stabilite, urmand ca la Bucuresti sa candideze doar reprezentanti ai PN?CD si UFD, in timp ce la Constanta si Timis sunt inca suprapuneri", a explicat Vosganian. El a spus ca va candida la Bucuresti pentru un loc de senator, circumscriptie electorala unde va mai candida din partea UFD pe primul loc pentru Camera Deputatilor Adrian Iorgulescu, urmat de Bogdan Teodorescu, in timp ce Paul Ghitiu ca candida pentru un mandat de senator la Alba iar Octavian Bot pentru unul de deputat la Bihor.

Doua structuri civice din CDR 2000, AFDPR si Propact, vor avea candidati pe listele aliantei, Constantin Ticu Dumitrescu la Senat si Dan Draghici la Camera Deputatilor. In ceea ce priveste Alianta Civica, Vosganian a afirmat ca aceasta formatiune civica nu si-a manifestat dorinta de a obtine un loc eligibil desi are un reprezentant pe listele electorale, ministrul Nicolae Noica.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO