Prima pagina

Omnilogic cumpara Datanet Systems

08.06.2004, 00:00 38

Omnilogic BGS, distribuitor de echipamente IT&C, a preluat pachetul majoritar de actiuni al companiei cu capital romano-austriac Datanet Systems, valoarea tranzactiei ramanand deocamdata confidentiala.
Anuntul oficial referitor la aceasta tranzactie urmeaza sa fie facut in cursul acestei saptamani. Intentia Omnilogic de a cumpara o companie IT romaneasca pentru a-si consolida afacerile a fost dezvaluita pentru prima data in luna mai a anului trecut de directorul general al companiei, Gabriel Marin. El a afirmat in mai multe randuri ca piata IT&C din Romania va fi marcata pana in 2007 de un val de consolidari la nivel local. "Numai companiile cu o baza puternica de clienti vor putea rezista concurentei din UE", a explicat Marin.
In urma cu o luna, seful Omnilogic a confirmat intentia companiei de a cumpara in special societati care produc solutii tehnologice, cu clienti importanti din sectoarele guvernamental, bancar sau comunicatii, dar si furnizori de servicii profesionale, cu un portofoliu important de beneficiari. Datanet Systems, companie partenera a producatorului de echipament de retea Cisco, are improtanti clienti in sectorul bancar (BCR, ING, ABN Amro, Banca Nationala), operatorii de telefonie mobila si fixa (RomTelecom, Orange, Connex si Cosmorom) si in randul furnizorilor de acces la Internet (Astral, RDS, GTS Telecom, PCNET). Nu lipsesc nici clientii din domeniul guevrnamental precum ministerul de Externe sau SIE. Cifra de afaceri a companiei pe 2003 a fost de aproximativ 5 milioane de dolari, a declarat pentru ZF Gabriel Musat, directorul general al Datanet Systems. Profitul net s-a cifrat la 400.000 de dolari pe anul trecut. Mai mult, Datanet este una dintre companiile care a realizat afaceri importante, cu un numar mic de angajati, aproape de modelul de business al Omnilogic.
Infiintata in 1992, Omnilogic a raportat in 2003 o cifra de afaceri de peste 70 de milioane de dolari, din care 60% reprezinta aportul serviciilor din domeniul IT. Compania se mandreste cu rata de profitabilitate pe angajat, care ar fi ajuns anul trecut la 2 milioane de dolari. Compania trece printr-un proces de restucturare, dupa ce a renuntat la activitatile care nu aduceau o marja de profit serioasa, a declarat Gabriel Marin. Omnilogic spera ca in 2007 sa ajunga la o cifra de afaceri de 200-300 de milioane de dolari pe an.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO