Prima pagina

Orange ataca piata de internet fix

17.03.2008, 18:40 35

Orange, numarul unu pe telefonia mobila locala, a redus tarifele si a majorat limita traficului inclus pentru abonamentele de acces mobil la internet, intentionand sa atace astfel - cu preturi mai mici si avantajul mobilitatii, baza de clienti a unor companii ca RCS&RDS, UPC si Romtelecom.
In contextul maturizarii pietei de telefonie mobila si al plafonarii veniturilor din serviciile de voce, serviciile de date devin principalul teatru de lupta intre operatori.
"Prin aceste oferte, incercam sa ne extindem numarul si tipul de clienti pentru serviciile de date, una din tintele noastre fiind si utilizatorii de solutii de acces fix la internet", a declarat pentru ZF Ciprian Raglean, directorul diviziei de Business al Orange.
Operatorul a redus pretul abonamentelor de acces mobil la internet pana la 10 euro pe luna, odata cu lansarea planului tarifar Internet Unlimited Start, care include un trafic lunar de 1,5 GB de date si acces la web la o viteza de pana la 3,6 Mbps. Orange este concurat puternic de Vodafone, care a lansat la jumatatea lunii februarie un abonament de acces mobil la web, cu un tarif de 9 euro pe luna. Vodafone va anunta, de asemenea, maine, noi schimbari in oferta sa de servicii de date mobile.
Printre modificarile operate saptamana trecuta in oferta Orange se numara cresterea de la 4GB la 6GB a limitei lunare de trafic de date pentru abonamentele de internet mobil cu un tarif de 20 de euro si reducerea de pana la de cinci ori a tarifelor pentru traficul de date realizat peste aceasta limita. Orange a renuntat sa mai activeze automat, la depasirea traficului de date inclus in abonamente, pachete de cate 500 MB, la un pret de 5 euro. Traficul suplimentar este taxat acum prin activarea unor pachete de cate 100 MB, care costa intre 0,2 si 0,7 euro - in functie de planul tarifar.
Niciunul din tarifele mentionate nu include TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO