Prima pagina

Orban, inlocuit de la conducerea PNL Bucuresti

20.06.2008, 19:36 11

Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, in cadrul unei sedinte menite sa analizeze rezultatele alegerilor locale, ca au fost inlocuite conducerile PNL Bucuresti(sef, vicepresedintele Ludovic Orban), Suceava, Neamt, Botosani, Dambovita, Sibiu si Timis.

Tariceanu a negat ca Orban ar fi fost schimbat din motive personale, afirmand ca criteriile avute in vedere a fost strict rezultatele obtinute la alegerile locale. Potrivit unei decizii mai vechi a conducerii PNL, urmau sa fie inlocuite conducerile organizatiilor care obtin un scor sub 15% in alegerile locale, iar filiala Bucuresti, condusa de Orban, care are pe langa functia politica de vicepresedinte si o pozitie importanta in Guvern - cea de ministru al transporturilor -, a obtinut 11% din voturi.

Tariceanu a anuntat ca va conduce personal un asa-numit consiliu de coordonare menit sa revigoreze filiala PNL Bucuresti. Dupa acest anunt, liderii PNL s-au reunit intr-o vila de protocol, au spus ei "pentru socializare", dar la care Orban a anuntat ca nu participa.

Orban este unul dintre liderii PNL care nu-si ascunde intentia de a candida la sefia partidului. El a spus ca felul in care a fost indepartat (nu l-a acuzat pe Tariceanu pentru acest lucru) seamana cu felul in care Andrei Chiliman, actualul edil al Sectorului 1 Bucuresti a fost indepartat in trecut din conducerea PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO