Prima pagina

Patronul Boom TV a luat magazinele Turbo GSM

21.09.2007, 18:15 36

Compania MCS Communicatios, parte a unui grup care detine importatorul telefoanelor mobile Samsung si serviciul de televiziune prin satelit Boom TV, a preluat 46 de magazine din lantul Turbo Photo&GSM, in vederea realizarii, pana la finele lui 2008, a unui lant de retail care sa includa 200 de unitati.
"In luna iulie am definitivat procesul de preluare a locatiilor Turbo. In cadrul acestui proces au fost preluate 46 de locatii aflate in totalitate in galerii sau centre comerciale de mare interes", a declarat pentru ZF Mihai Motora, director general al MCS Communications. Firma nu a achizitionat si compania care detinea reteaua Turbo - Rom Photo&GSM SA, care ramane in proprietatea omului de afaceri Sorin Ilovici.
Turbo Photo&GSM a avut in 2006 venituri de aproximativ 5,5 mil. $ (4,25 mil. euro) si estima pentru acest an venituri de 10 mil. $ (7,7 mil. euro).
Tranzactia cu Turbo a fost, astfel, similara celei prin care MCS a preluat cele sase magazine Future Shop detinute de retailerul Flamingo International. Compania nu a comunicat valoarea tranzactiei pentru niciuna din cele doua preluari. "Intelegerea dintre MCS si Flamingo se refera la preluarea a 6 locatii Future Shop pana la sfarsitul lunii in curs. Incepand cu luna viitoare locatiile vor fi integrate in politica de retail a MCS, urmand a face parte in scurt timp dintr-un nou concept de retail", a spus Motora.
"Avem ca target construirea unei retele de 200 de magazine pana la finele anului 2008. Am prevazut ca aceasta cifra se va realiza prin dezvoltare proprie, dar si printr-o serie de alte achizitii din piata. In prezent avem 47 de magazine operationale si avem contracte de inchiriere/agreement-uri semnate pentru alte 36 locatii viitoare", a declarat seful MCS.
MCS Communication face parte din grupul Milomor Trade & Communication, o companie israeliana listata la bursa din Tel-Aviv. Mihai Motora, 33 de ani, a preluat pozitia de director general al MCS in luna ianuarie, el activand anterior ca director retail in cadrul companiei Avenir Telecom, care detine pe piata locala lanturile de magazine GSM Internity si GlobalNET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO