Prima pagina

Patronul de la Jidvei a intrat in afaceri imobiliare

12.05.2005, 20:11 88

Claudiu Necsulescu, proprietarul companiei Jidvei Alba Iulia, numarul doi pe piata vinurilor, a definitivat o investitie de 2,6 milioane de euro intr-o fabrica de materiale de constructii si a anuntat demararea a doua proiecte imobiliare de 28 de milioane de euro, ca parte a unei strategii de extindere a afacerilor sale.

"Pe piata vinurilor nu prea mai am cum sa ma extind decat doar prin achizitia altor jucatori, ceea ce nu-mi doresc. Afacerea merge bine, iar extinderea catre constructii vine ca urmare a cresterilor puternice din ultimii ani si a perspectivelor bune de dezvoltare a acestei piete", spune Necsulescu.

El a investit pana acum 2,6 milioane de euro in construirea la Medgidia a unei fabrici de materiale de constructii tip Green Energy System Tehnology (GEST).

"Este o tehnologie foarte folosita in Europa de Vest si America de Nord care tine foarte mult cont de cheltuielile de intretinere ale unei case. Sistemul permite reducerea cu foarte mult a timpului de constructie, este un bun izolator acustic si duce la o amortizare rapida a investitiei prin reducerea cu 50-85% a costurilor de incalzire iarna si de racire vara", spune Necsulescu. El afirma ca o casa construita cu materiale de constructii tip GEST este cu 20% mai ieftina decat o casa construita cu materiale traditionale.

Necsulescu estimeaza ca, in acest an, va furniza materiale de constructii pentru construirea a 100 de case, care ii vor aduce o cifra de afaceri de aproximativ 5 mil. euro.

El va demara in acest an constructia a doua proiecte imobiliare bazate pe acest sistem de constructie, a caror valoare este estimata la circa 30 de milioane de euro. "Suntem in discutii avansate cu BCR pentru ne asigura o parte din finantare si ma bazez si pe faptul ca vom reusi sa atragem finantari si din partea viitorilor beneficiari", spune omul de afaceri.

Primul dintre cele doua proiecte are o valoare de 22 mil. euro si este amplasat in Eforie Sud-Constanta pe o suprafata de aproape 6 hectare. Aici urmeaza sa fie construite 57 de case de vacanta duplex. Cel de-al doilea proiect, cu o valoare de 5-6 milioane de euro, va fi amplasat in Alba-Iulia unde vor fi construite 50 de case pe o suprafata de 2,5 hectare.

"In Uniunea Europeana exista directive prin care cei care construiesc case cu costuri energetice scazute primesc o subventie de 20% din valoarea casei, situatie care se va intalni si in Romania dupa momentul aderarii la UE", spune Necsulescu.

Cu Jidvei omul de afaceri detine o suprafata cultivata cu vita de vie de 1.450 de hectare in regiunea Tarnave. El estimeaza pentru acest an vanzari de 18 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul anterior.

stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO