Prima pagina

Pe o scena politica framantata, organizatiile civice revin in forta

14.08.2000, 00:00 11



Candidatura lui Mugur Isarescu la presedintie este sprijinita deocamdata de doua organizatii civice - Alianta Civica (AC) si Asociatia "Sprijin pentru Emil Constantinescu" (ASPEC) - , in timp ce Consiliul formatiunilor nepartinice din fosta Conventie face eforturi in continuare pentru a convinge PNL si CDR 2000 sa se prezinte cu un candiat unic pentru Cotroceni.

Decizia Comitetul National de Coordonare al AC nu este inca definitiva, urmand sa fie consultate filialele judetene si locale. Deasemenea, liderii AC doresc sa aiba o discutie cu Mugur Isarescu pe tema candidaturii sale.

ASPEC a facut apel la toti cetatenii cu drept de vot si la toate organizatiile civice sa-l sprijine pe actualul premier, ca alternativa la venirea stangii la putere.

In schimb, organizatiile nepartide din fosta CDR considera ca daca vor candida si Theodor Stolojan si Mugur Isarescu, atunci voturile se vor diviza in favoarea lui Ion Iliescu.

Din cadrul CDR 2000, UFD si-a exprimat deocamdata pozitia referitoare la sprijinirea lui Stolojan, aratand ca aceasta varianta nu concorda cu valorile dreptei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO