Prima pagina

Polus face un mall de 110 mil. euro la Constanta

26.05.2006, 00:00 38

Compania de investitii Polus Transilvania, administrata de omul de afaceri Arpad Paszkany - patronul echipei de fotbal CFR Cluj, va investi circa 110-115 milioane de euro intr-un centru comercial Polus in Constanta.

"In momentul de fata, asteptam sa primim avizul pentru inceperea constructiei centrului comercial, care va fi situat langa primul Metro deschis in Constanta (iesirea din nord catre Tulcea - n.r.)", a declarat pentru ZF Arpad Paszkany, directorul general al Polus Transilvania, membra a TriGranit - unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din regiune. Centrul comercial va avea o suprafata de 68.000 de metri patrati, iar lucrarile vor incepe, potrivit lui Paszkany, in primavara anului viitor. Polus a achizitionat deja terenul necesar dezvoltarii proiectului comercial.

Acesta este al doilea mare proiect anuntat de compania Polus Transilvania, dupa complexul Polus Center Cluj.

Centrul comercial din Constanta se situeaza din punct de vedere al marimii dupa cel de la Cluj, care are o suprafata 82.000 de metri patrati si necesita investitii de 140 mil. euro.

La Cluj, tocmai au inceput lucrarile de executie la centrul comercial, a anuntat Paszkany.

TriGranit Development Corporation a semnat la Bucuresti, la inceputul acestei saptamani, memorandumul privind executia proiectului Esplanada din Capitala (zona Unirii, langa Universitate) in parteneriat public - privat, cu o valoare estimata intre 800 mil. euro si un miliard de euro.

Compania a anuntat, anul trecut, ca intentioneaza sa investeasca in urmatorii ani circa 1,5 miliarde de euro pe piata romaneasca, in principal in Bucuresti, Cluj si Constanta.

TriGranit Development Corporation, fondata in 1997, are in proprietate peste 20 de milioane de metri patrati construiti, compusi din centre bancare, comerciale, hoteliere si parcuri industriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO