Prima pagina

Pomponio: Listarea la BVB a esuat din cauza lipsei de experienta a consultantului

23.05.2008, 13:20 27

Esecul listarii la Bursa de Valori Bucuresti a producatorului de materiale de constructii Pomponio Alba Iulia a fost cauzat de momentul neoportun si lipsa de experienta a consultantului, a declarat presedintele companiei, Luca Anversa.
"Noi ne-am tinut promisiunile si am oferit investitorilor o oportunitate de afaceri foarte buna, cu perspective de crestere pe masura. Preconizam listarea pentru inceputul anului, insa la recomandarea consultantului am amanat acest proces si se pare ca demersul nu a fost de bun augur. Punem acest lucru pe seama lipsei de experienta a consultantului", a subliniat Luca.
Pomponio Alba Iulia a ratat listarea la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce investitorii au subscris doar 62,21% din actiunile lansate prin oferta publica initiala.
Pe transa destinata investitorilor mici subscrierea a fost 40,12% (1,75 milioane de actiuni), in timp ce pe segmentul destinat investitorilor institutionali a fost de 67% (5,87 milioane de titluri), potrivit datelor centralizate oferite de intermediarul ofertei.
Pentru a se incheia cu succes, oferta trebuia subscrisa in intregime.
Operatiunea a fost intermediata de un consortiu format din consultantul EFG Eurobank Finance si EFG Eurobank Securities, iar subscrierea actiunilor s-a realizat prin sucursalele si agentiile Bancpost si prin cele ale EFG Eurobank Securities. Oferta s-a derulat in perioada 9 - 22 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO