Prima pagina

Premiile Galei ZF

Premiile Galei ZF
15.11.2007, 20:46 9

Grupul petrolier Petrom a primit in seara aceasta premiul pentru cea mai valoroasa companie romaneasca, in cadrul editiei de anul acesta a Galei ZIARUL FINANCIAR - Cele mai valoroase 100 de companii din Romania. Urmatoarele patru pozitii din top au fost ocupate de BCR, Orange, BRD si Vodafone.

Anuarul celor mai valoroase companii din Romania evalueaza cele mai mari companii de pe piata, cotate sau necotate, de stat sau private, inclusiv bancile, fiind un demers unic pe piata media. Valoarea totala a companiilor din Top 100 a crescut cu 25% in ultimul an, adica de la 76,7 miliarde de euro la 96,3 miliarde de euro. Spre comparatie, cea mai valoroasa companie din lume, grupul petrolier Exxon Mobil, are o capitalizare de piata de peste 356 de miliarde de euro.

Cresterea medie a valorii tuturor celor 100 de companii a fost de 37%. Cele mai multe companii provin din sectorul energetic (28 dintre cele 100 de companii din top), acestea fiind urmate de reprezentantele serviciilor financiare (25), industrie (17), servicii (14), bunuri de consum (10) si IT&C (6).

Premiile Galei ZF:

Cele mai valoroase companii din Romania:

Locul I - Petrom

Locul II - BCR

Locul III - Orange

Locul IV - BRD

Locul V - Vodafone

Premii speciale:

RCS & RDS - Cea mai mare crestere a valorii de piata din Top 100;

COSMOTE - Cea mai valoroasa companie nou intrata in top;

DACIA - Compania cu cel mai mare impact in economie din Top;

ARABESQUE - Compania cu cea mai agresiva extindere in strainatate din Top;

Mihai Ghyka - Cel mai tanar executiv din Top 100 companii valoroase;








Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO