Prima pagina

PricewaterhouseCoopers cauta avocati

14.03.2001, 00:00 8



Cea mai puternica firma de consultanta din lume, PricewaterhouseCoopers este in cautarea unei firme locale de avocatura.

Landwell, divizia independenta in domeniul serviciilor de asistenta juridica din cadrul PricewaterhouseCoopers are in vedere incheierea unor "aliante strategice" cu firme locale de avocatura "cu o foarte buna reputatie", pentru a-si dezvolta pozitia pe piata romaneasca, au declarat pentru Ziarul Financiar, surse din cadrul companiei.

De altfel, marea majoritate a avocatilor si juristilor care lucreaza in prezent pentru Landwell au fost recrutati din cele mai mari case de avocatura romanesti.

Landwell precizeaza ca oricare ar fi optiunea, aceasta va tine cont de reglementarile Baroului roman.

Firma are o strategie clara de dezvoltare a serviciilor de asistenta juridica in toata Europa de Est, avand in prezent birouri in tari ca Romania, Ungaria, Polonia si in tarile

baltice.

Saptamana trecuta seful Deloitte&Touche Romania a anuntat ca si firma lor este in cautarea unei firme mari de avocatura pentru a-si consolida un segment de servicii considerat inca slab.

Landwell a fost infiintata ca entitate distincta in urma cu mai bine de un an, in conformitate cu normele impuse de organismul american de reglementare in domeniu (SEC) pentru respectarea principiului independentei activitatilor desfasurate de cei "cinci mari" de pe piata globala a serviciilor profesionale - PricewaterhouseCoopers, Deloitte&Touche, KPMG, Arthur Andersen (Andersen) si Ernst&Young.

Firma este prezenta in peste 40 de tari din intreaga lume, avand un corp de 1.700 de avocati specializati in consultanta pentru afaceri. Colaborand cu expertii PricewaterhouseCoopers, acestia le pot oferi clientilor solutii integrate.

O data cu modificarea legii privind exercitarea profesiei de avocat, pentru care exista un lobby puternic in sensul reglementarii activitatii avocatilor straini in Romania, este de asteptat ca piata serviciilor juridice sa cunoasca miscari importante.

Un rol important l-ar putea juca chiar reprezentantii firmelor din Big Five in Romania, care sunt foarte interesate de potentialul acestei piete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO