Prima pagina

Primii romani care dezvolta software pentru iPhone

22.07.2008, 20:01 21

Compania romaneasca MB Dragan, agentie specializata in publicitate interactiva si in publicitate pe telefoane mobile, a dezvoltat prima aplicatie software care permite utilizatorilor de terminale Apple iPhone sa acceseze serviciul Yahoo! Maps, care asigura, printre altele, acces si la o harta detaliata a Bucurestiului.
"Ideea aplicatiei a pornit de la faptul ca serviciul Google Maps, deja disponibil pe iPhone, nu include harti detaliate ale Romaniei si in principal ale Bucurestiului", a declarat pentru ZF Mihai Dragan, directorul general si fondatorul companiei. "De asemenea, serviciile Yahoo! sunt populare in Romania, iar destui romani detin un terminal mobil Apple", a adaugat el. Disponibila pe site-ul maps.mobione.ro, aplicatia functioneaza pe ambele versiuni de iPhone (clasic si 3G), dar si pe playerul multimedia iPod Touch. Mobione Maps nu genereaza venituri si poate fi accesata gratuit. Mihai Dragan a precizat ca nu urmareste castiguri financiare din aceasta aplicatie, ci notorietate. Directorul companiei a mai spus ca, timp de doua saptamani, Mobileone Maps a fost cea mai populara aplicatie software din categoria de calatorii a site-ului Apple. Aplicatia a fost lansata la inceputul lunii iunie, dupa trei saptamani de dezvoltare, si, potrivit estimarilor MB Dragan, a atras deja peste 8.000 de vizitatori din 101 tari din lume, peste 35% dintre acestia provenind din Statele Unite. MB Dragan, infiintata in 2007, a inregistrat o cifra de afaceri de 40.000 de euro anul trecut. Compania tinteste sa isi mareasca de zece ori businessul in 2008, la 400.000 de euro. Firma are 14 angajati, numarul acestora urmand sa creasca la 30 pana la finele anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO