Prima pagina

Primul zgarie nori al lui Arpad Paszkany va fi gata in 2011

Primul zgarie nori al lui Arpad Paszkany va fi gata in 2011
01.09.2008, 17:58 61

Primul turn din complexul Sigma Tower, proiect dezvoltat de omul de afaceri Arpad Paszkany, se va termina in 2011. Realizarea acestui prim turn va costa aproximativ 120 milioane de euro. Ansamblul va fi situat in cartierul Zorilor, la iesirea din Cluj spre Turda, pe strada Republicii 109, langa complexul comercial Sigma Center si se va intinde pe o suprafata de peste doua hectare. Complexul va avea o arie construita de 120.000 de metri patrati. Beneficiarul constructiei este o firma in curs de formare, Sigma Tower SRL.
Conform informatiilor furnizate de catre reprezentantii companiei, intr-o prima etapa se va construi unul din cele doua turnuri, numit T1, care va avea o inaltime de 27 de etaje si o suprafata de 85.000 de metri patrati, iar constructia celui de-al doilea turn, numit T2, va fi facuta dupa terminarea constructiei primului turn, probabil in 2011.
Suprafata turnului T1 va fi distribuita in sali de conferinte si evenimente pe o suprafata de 7.700 metri patrati, birouri de clasa A pe o suprafata de 10.700 metri patrati, hotelul se va intinde pe o suprafata de 12.800 metri patrati, spatii tehnice pe o suprafata de 3.300 metri patrati, 3 nivele subterane cu o suprafata de 23.800 metri patrati si pentru condominiu 22.000 de metri patrati. Oficialii Sigma Tower au anuntat ca proiectul va avea multifunctionalitae prin diversitate de facilitati de care dispune. "Sigma Tower este un proiect multifunctional care va permite accesul intr-o singura cladire la facilitati precum spa, restaurante, sali de conferinta, apartamente de lux, servicii hoteliere, discoteca" a declarat pentru ZF Transilvania Cristina Szasz, PR&BTL manager al proiectului Sigma Tower.
Reprezentantii companiei au declarat ca proiectul este important pentru dezvoltarea viitoare a orasului Cluj-Napoca si ca investitorul doreste sa creeze precedente. "Pentru comunitatea locala acest proiect se remarca prin regimul de inaltime al cladirii, solutii tehnice pentru proiectarea si executia structurii. Speram ca modelul proiectului Sigma Tower sa fie preluat si de alti dezvoltatori imobiliari", a mai declarat Cristina Szasz.
Cel de-al doilea turn va avea 44.000 de mp de birouri clasa A, galerii comerciale de 12.000 de metri patrati si, la ultimele etaje, vor fi locuinte de lux cu o suprafata de 14.560 de mp. Pe langa cele doua turnuri, ansamblul imobiliar va mai fi format din doua imobile de 7 respectiv 5 etaje. Intregul complex va beneficia de 3 niveluri de parcari cu un total de 1.350 de locuri de parcare.
Sorin Scripcaru, arhitectul care a realizat proiectul Sigma Tower, a precizat ca hala unde se afla acum clubul Obsession va fi dezafectata pentru a face loc unui imobil de 5 etaje. "Cu toate acestea vom gasi in noul ansamblu o locatie pentru club. Pentru construirea efectiva a turnurilor vom beneficia de consultanta din partea unei firme din strainatate cu experienta in ceea ce priveste realizarea unor cladiri foarte inalte", a mai sustinut Scripcaru.
Managerul de proiect al ansamblului Sigma Tower, Florin Ciorca, a refuzat sa precizeze actionariatul companiei, acesta precizand insa ca pe langa firme straine, la proiect vor participa si investitori autohtoni. Principalul actionar al companiei Sigma Center Development, proprietarul terenului unde va fi realizat proiectul, este Arpad Paskany.
Compania Polus Real Estate, controlata de omul de afaceri Arpad Paskany a mai anuntat ca intentioneaza sa dezvolte in zona Abator un proiect imobiliar, Riverfront, valoarea investitiei fiind de peste 70 mil. euro. Si Riverfront va avea o cladirea tip zgirie-nori, de 18 etaje, cu subsol si parter si va fi dezvoltata langa actuala reprezentanta Opel, aflata tot in proprietatea lui Paskany. Terenul in suprafata de 2,6 hectare reprezinta cea mai mare suprafata centrala detinuta de un proprietar privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO