Prima pagina

Proiect Harris de 85 mil. dolari finalizat pentru Radiocomunicatii

28.01.2005, 00:00 51

Compania americana Harris Corporation a anuntat, ieri, finalizarea cu aproape doi ani mai devreme a celui mai mare program de modernizare a unei infrastructuri radio pentru Societatea Nationala de Radiocomunicatii, proiect in valoare de 85 mil. $.
Potrivit oficialilor Harris, aceasta este "prima faza dintr-un program complex de a moderniza si a extinde infrastructura SNR SA", care asigura o acoperire radio 100% a teritoriului Romaniei, fata de 40% anterior. Americanii au urgentat derularea proiectului pentru a face posibila transmisia rezultatului final al alegerilor generale din luna noiembrie a anului trecut din Romania.
Proiectul, care aduce Romania la standardele tehnologiei din Europa de Vest, a fost executat de catre americanii de la Harris in termen de 20 de luni, in conditiile in care perioada de executie era estimata la patru ani si jumatate.
"Abilitatea de a transmite semnale radio si TV de inalta calitate la nivelul tarii este cruciala. Sistemele noastre anterioare foloseau o tehnologie estica si standardele pentru frecventa erau de slaba calitate. Receptia noastra la nivel national este acum excelenta si noi am modernizat bandele de frecventa radio la nivelul standardelor celor din Vest. Privim chiar la o transmisie de tipul digital audio broadcasting pentru zona Bucurestiului", a declarat Gabriel Alecu, presedintele SNR, conform unui comunicat de presa al companiei Harris.
SNR, companie de stat, a contractat anul trecut o finantare in valoare de aproximativ 70 mil. $ de la bancile Deutsche Bank si Raiffeisen Bank. Finantarea a beneficiat de garantia statului si servea chiar proiectului de modernizare a releelor de transmisie pentru posturile televiziunii nationale TVR 1 si TVR 2. Fiecare dintre cele doua banci au acordat fiecare aproximativ 35 mil. $.
Radiocomunicatii SA activeaza in domeniul telecomunicatiilor, avand in obiectul sau de activitate - prestarea si comercializarea de servicii de comunicatii, intretinerea si exploatarea, dezvoltarea si modernizarea sistemului national de radiocomunicatii (retele proprii de radiorelee, radiodifuziune, televiziune, radiocomunicatii mobile, comunicatii prin satelit si retele telefonice de conectare prin radio la reteaua publica comutata), organizarea serviciilor de radiocomunicatii necesare sistemului national de operare si de siguranta nationala.
Radiocomunicatii SA a demarat un plan de restructurare si modernizare in vederea unei pozitionari cat mai bune pe piata locala de telecomunicatii.
SNR a realizat un profit net de aproape un milion de euro la o cifra de afaceri de 44,6 mil. euro in 2003, conform ultimului bilant depus la Finante.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO