Prima pagina

Putin loveste din nou: Amenda de 22 milioane euro pentru Mechel in Rusia

19.08.2008, 18:02 18

Grupul minier rus Mechel va fi amendat cu suma de 790 milioane ruble (21,70 milioane euro), sau 5% din totatul vanzarilor, pentru incalcarea legilor concurentei, conform agentiei de stiri RIA Novosti.

Conform Serviciului Federal Anti-Monopol rus, Mechel a abuzat de pozitia sa dominanta pentru a stabili un pret mai mare pentru produsele sale, refuzand sa semneze contracte de livrare si participand la fixarea preturilor.

Astazi, Mechel a hotarat de asemenea sa reduca preturile pentru produsele sale: "Astazi am primit un semnal incurajator din partea Mechel si a altor companii care se ocupa cu vanzarea de carbune cocsifiat, acestea anuntand ca vor reduce cu 15% pretul pentru produsele lor", a declarat Igor Artemiev, seful autoritatii.

Actiunile autoritatii ruse au venit la scurt timp dupa ce mai multi producatori de otel s-au plans de preturile mari stabilite de Mechel si dupa acuzele publice aduse de primul ministru al Rusiei, Vladimir Putin.

Mechel detine, in Romania, combinatul de oteluri speciale de la Targoviste, combinatul siderurgic Mechel Campia Turzii (fosta Industria Sarmei) si producatorul de semifabricate din otel Ductil Steel Buzau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO