Prima pagina

Putin soseste maine la Chisinau

15.06.2000, 00:00 15



Presedintele rus Vladimir Putin va efectua maine o vizita oficiala de cateva ore in Republica Moldova, la intoarcerea din turneul in Europa Occidentala.

Escala pe care o va face Putin la intoarcerea din Germania este prima vizita oficiala a unui presedinte rus la Chisinau. Fostul lider de la Kremlin, Boris Eltan, s-a aflat, in urma cu trei ani in Republica Moldova, insa pentru a participa la reuniunea sefilor de stat din CSI, relateaza Mediafax.

Putin va sosi la orele 20.00 pe aeroportul din Chisinau, care cu aceasta ocazie se va redeschide dupa o serie de lucrari de renovare. Va urma o intrevedere cu presedintele Petru Lucinschi, in programul lui Putin fiind prevazuta si o intalnire cu liderul separatist transnistrean Igor Smirnov.

Serviciile de securitate si politia din Moldova sunt in alerta de cateva saptamani. In toate localitatile din republica se verifica permisele de port-arma, iar oamenii care locuiesc pe arterele principale ale capitalei, pe unde se presupune ca va trece coloana oficiala, au fost rugati sa nu se apropie de ferestre si sa nu stea la balcon. Din motive de securitate, traseul lui Putin prin Chisinau nu a fost dezvaluit.

Vizita lui Putin a fost confirmata de autoritati abia saptamana trecuta. Analistii politici considera ca acest eveniment va fi un punct important pentru Petru Lucinschi in campania prezidentiala din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO