Prima pagina

Raiffeisen a preluat 60% din Loulis Romania, pentru 34 mil. euro

Raiffeisen a preluat 60% din Loulis Romania, pentru 34 mil. euro
12.07.2007, 12:58 17

Loulis International Foods Grecia a vandut joi, holdingului austriac Leipnik Lundenburger Invest (LLI), participatia de 60% pentru care partile au semnat, in luna aprilie un precontract, valoarea transferului, perfectat pe piata bursiera, fiind de 106,36 milioane de lei (34,08 milioane de euro)

Cele 245,89 milioane de titluri au fost transferate pe piata Deal a Bursei de Valori Bucuresti (unde partile negociaza direct-n.r.), la un pret de 0,545 lei pe unitate, cu 11,9% mai mare decat cotatia de la inchiderea de miercuri, de 0,487 lei pe actiune.

La inceputul lunii aprilie, grupul elen a incheiat un precontract cu LLI, prin care prin care se angaja sa vanda 60% din actiunile detinute la compania romaneasca. Conducerea companiei estimase, la acea data, ca tranzactia se va finaliza in cursul lunii mai. De asemenea, grupul s-a angajat sa vanda 60% din actiunile companiei Sofia Mel din Bulgaria.

Holdingul Leipnik Lundenburger Invest este controlat de Raiffeisen Holding Nieder?sterreich si Raiffeisen Zentralbank ?sterreich. Grupul isi desfasoara activitatea in Europa Centrala si de Est, avand activitati in industria de morarit si panificatie, afaceri cu automate de cafea si producerea de zahar. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO