Prima pagina

RC II cumpara 63% din hotelul Fantasy Beach cu 8 mil. euro

06.03.2008, 20:05 21

Omul de afaceri Dumitru Becsenescu a vandut 63% din Antares Hotels, compania care administreaza hotelul Fantasy Beach din Mamaia, fondului de investitii Reconstruction Capital II (RC II), pentru opt milioane de euro. Aceasta tranzactie situeaza valoarea hotelului de pe Litoral la aproape 13 mil. euro.
Hotelul, care a functionat sub brandul spaniol Riu in perioada 2005-2006 in baza unui contract de management, va fi afiliat lantului hotelier Golden Tulip.
"S-a semnat un contract de management cu Peacock Hotels si vom face investitii in hotel pentru a intra sub franciza Golden Tulip", a spus Dumitru Becsenescu, care detine grupul de firme Antares cu activitati in domenii precum transport, turism sau constructii.
Complexul hotelier Fantasy Beach are 305 camere si a generat anul trecut afaceri de 1,5 milioane de euro. Pentru urmatorii ani, Becsenescu spune ca se asteapta la cresteri semnificative ale veniturilor, avand in vedere ca dupa ce va opera sub brandul Golden Tulip, hotelul va functiona pe toata perioada anului tintind segmentul de business. Totodata, complexul hotelier de patru stele va fi completat cu un nou corp de apart-hoteluri.
"In total detinem pe litoral circa 9.000 de metri patrati si vrem sa incepem constructia apart-hotelului in acest an. Proiectul nu este deocamdata finalizat insa si nu pot sa va spun cat vom investi", a spus Becsenescu, care continua sa detina 37% la Fantasy Beach. In Mamaia mai detin unitati hoteliere Gica Hagi, care are hotelul de patru stele Iaki, sau familia Adamescu, care a achizitionat in 2006 hotelul de cinci stele Rex pentru 10 mil. euro.
Reconstruction Capital II Limited este un fond listat la bursa londoneza AIM si specializat in plasamente in actiuni ale unor companii si instrumente financiare cu venituri fixe, in special din Romania si Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO