Prima pagina

Renault estimeaza o crestere de 10% in 2008

Renault estimeaza o crestere de 10% in 2008
04.01.2008, 13:19 6

Patrick Blain, directorul comercial al Grupului Renault estimeaza o crestere a vanzarilor de 10% pentru Renault in 2008, crestere sustinuta de noile modele ce urmeaza a fi lansate.
Vazarile mondiale ale grupului Renault au crescut cu 2,2 % in 2007, ajungand la 2 487 453 vehicule vandute. Cota de piata a grupului francez se stabileste la nivel mondial la 3,6 %.
Constructorul francez continua expansiunea internationala cu o crestere a vanzarilor sale in afara Europei de 16,5 % atingand cifra de 863.187 vehicule vandute, reprezentand aproximativ 35% din vanzarile totale ale Renault.
Vanzarile marcii Renault s-au apreciat cu 1 % cele ale Dacia cu 17,4 %, iar ale marcii Renault Samsung Motors s-au diminuat cu - 1,4 %.
Modelul Logan a inregistrat 367 745 unitati vandute sub numele celor doua marci Renault si Dacia, ceea ce se traduce printr-o crestere de 48 %.
In 2007 grupul francez a lansat pe piata noile modele Dacia Logan Van, precum si Renault Twingo, Laguna dar si Sandero, model asamblat in cadrul uzinei din Brazilia, pe o platforma tehnica derivata din cea a lui Logan.
Renault va lansa in acest an noua noi modele, printre care Koleos, un SUV compact care va concura cu VW Tiguan si Ford Kuga.
In primele doua luni ale anului sunt programate lansarile comerciale a noii generatii a utilitarei Kangoo, dar si Clio Estate (versiunea break a lui Clio III) si Grand Modus, o noua versiune a monovolumului compact. Lansarea acestor modele pe piata locala nu a fost inca comunicata. Cel mai probabil acest lucru va avea loc anul viitor.
Cea mai importanta lansare a Renault din 2008 pe piata locala va fi noua generatie a Laguna, modelul de clasa medie al constructorului francez, care va fi prezentat pe piata locala in luna martie a anului viitor. Obiectivul de vanzari pentru Laguna in 2008 urmeaza a fi stabilit ulterior. Modelul a fost prezentat publicului la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie a acestui an si va fi oferit spre vanzare in Europa de Vest incepand cu luna octombrie 2007.
Cea de-a doua lansare din punct de vedere al importantei va fi noul SUV Koleos, care va fi prezentat pe piata locala la mijlocul anului viitor, in conditiile in care versiunea de serie va fi lansata in Europa de Vest in cadrul Salonului Auto de la Geneva din primavara acestui an.
Cifra de afaceri inregistrata de Renault-Nissan Romania in acest an numai din vanzarea de automobile va fi de peste 486 de milioane de euro, in conditiile in care se vor comercializa peste 30.000 de unitati Renault, cu un pret mediu de 14.000 de euro si 3.000 de modele Nissan cu un pret mediu de 22.000 de euro. Pretul mediu mai ridicat in cazul automobilelor Nissan se datoreaza gamei largi a modelelor SUV, ale caror preturi sunt de peste 25.000 de euro. Din totalul cifrei de afaceri, serviciile after-sales detin o cota de aproximativ 10%, potrivit reprezentantilor Renault-Nissan.
Compania Renault Romania, importatorul marcii franceze pe piata locala, a vandut in primele unsprezece luni ale acestui an 29.218 unitati, in crestere cu aproximativ 40% fata aceeasi perioada a anului trecut, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor Auto (APIA).
Obiectivul constructorului francez pentru 2007 a fost de 32.000 de unitati, ceea ce il pozitioneaza ca fiind primul constructor strain ale carui vanzari depasesc pragul de 30.000 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO