Prima pagina

Renault ridica obiectivul de vanzari al Logan la 1 milion

14.02.2005, 00:00 19

Rezultatele peste asteptari ale modelului Logan au determinat producatorul francez Renault sa mareasca obiectivul de vanzari pe termen mediu de la 700.000 de unitati la un milion.
La opt luni de la prezentarea modelului Logan presedintele grupului francez Renault, Louis Schweitzer a anuntat ridicarea obiectivului de vanzari al Logan.
"Renault intentioneaza sa vanda 1 milion de unitati din modelul Logan la orizontul anului 2010" a declarat Schweitzer, citat de agentia de presa AFX News. Valoarea este superioara celor 700.000 de unitati pe care presedintele Renault le anuntase o data cu prezentarea modelului la Paris in luna iunie a anului trecut.
Schweitzer a motivat decizia prin faptul ca "Logan este deja un succes comercial pentru Dacia, ceea ce ne permite nu doar sa marim capacitatea de productie din Romania, ci si sa incepem productia in Rusia, in primavara acestui an, si in Maroc si Columbia, in toamna".
Pentru atingerea obiectivului de vanzari de 1 milion de unitati, Renault ar putea apela potrivit unor informatii din piata, pe langa fabricile din Iran sau Columbia, si la deschiderea unor unitatide productie in India sau China, doua dintre cele mai dinamice piete auto mondiale.
"Nu este vorba doar de vanzarile modelului din gama actuala a Logan, ci si de furgoneta si celelalte versiuni de caroserie care vor aparea pana atunci", a explicat Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia.
El a precizat ca decizia managementului Dacia de a renunta din primavara acestui an la productia modelului Solenza si concentrarea pe productia de Logan face parte din strategia anuntata de Schweitzer care va permite vanzari de 1 milion de unitati in 2010.
"Anul acesta vom produce la Dacia 131.000 de Logan si volumul va creste in continuare", a mai spus Stroe. Cresterea productiei va permite Dacia sa treaca, potrivit propriilor estimari, de o cifra de afaceri de 1 miliard de euro in acest an, devenind una dintre cele mai mari cinci companii de pe piata locala.
In plus, Dacia va trece de anul acesta pe profit, dupa pierderi importante inregistrate in ultimii cinci ani.
De la venirea sa ca actionar la Dacia in septembrie 1999 Renault a investit, potrivit propriilor estimari, 489 de milioane de euro in modernizarea platformei industriale de la Pitesti.
Investitiile vor permite companiei atingerea unei capacitati de productie de 750 de unitati pe zi incepand cu luna aprilie a acestui an, fata de 460 de unitati la sfarsitul anului trecut.
Anul trecut la Dacia au fost produse aproape 30.000 de autoturisme Logan, din care pe piata locala au fost livrate mai bine de 20.000, valoare situata insa la jumatate fata de nivelul comenzilor inregistrate.
Logan a fost prezentat anul trecut in luna iunie, de catre presedintele Renault, ca automobilul destinat tarilor emergente, insa numarul ridicat de solictari venit din partea potentialilor clienti din tarile din Europa de Vest au determinat grupul francez sa anunte ca pe langa Rusia, Columbia sau Bulgaria, modelul Logan va ajunge si in Franta sau Germania. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO