Prima pagina

Retailerul GSM Dasimpex atrage un fond de investitii pentru extinderea retelei

12.12.2005, 19:52 38

Omul de afaceri Sorin Stoica, 36 de ani, unul dintre antreprenorii care au pariat pe telefonia mobila, se afla in discutii foarte avansate pentru a atrage un influx de capital de cateva milioane de euro din partea unui fond strain de investitii in grupul sau Dasimpex.

"Este vorba de cateva milioane de euro, dar mai putin de 10 milioane. Banii vor veni in doua transe", a spus Stoica. In urma tranzactiei, este foarte probabil ca fondul de investitii, despre a carui identitate oficialii companiei nu au dat deocamdata detalii, sa preia pachetul majoritar de actiuni.

"Nu vreau sa cedez cu totul actiunile companiei", a spus el pentru ZF. Managementul companiei va fi pastrat de Sorin Stoica. Grupul Dasimpex, distribuitor de echipamente si accesorii de telefonie mobila, este detinut in totalitate de Sorin Stoica si de sotia lui. Compania va obtine anul acesta o cifra de afaceri de aproximativ 24 mil. $ (20,3 mil. euro), in crestere cu 62% fata de anul trecut.

Banii atrasi de la fondul de investitii vor fi folositi in principal pentru extinderea retelei de magazine. Stoica nu exclude nici varianta completarii strategiei de finantare cu un credit de cateva milioane de euro, anul viitor. In prezent, Dasimpex are 57 de magazine, in care distribuie in principal produse ale operatorilor Orange si Connex-Vodafone.

"Intentionam ca la anul sa ajungem la 200 de magazine, iar pentru anul 2009 obiectivul este de 350 de magazine. Ca si concept de business, intentionam sa trecem de la afacerea de tip dealership la cea de tip retail si la consolidarea brandurilor proprii", a spus Stoica. In cadrul negocierilor, consultanta juridica pentru Dasimpex a fost asigurata de firma de avocatura Vilau&Mitel, expertiza financiara de Raiffeisen si cea de audit de BDO Conti Audit.

Extinderea retelei de magazine se va face prin doua modalitati, a mai spus presedintele grupului Dasimpex. In primul rand, prin achizitionarea de retele mai mici de magazine (care vor constitui 70% din totalul noilor magazine ale retelei Dasimpex), banii provenind din investitia noului actionar, dar si prin deschiderea de magazine noi (restul de 30% din numarul total al magazinelor), cu fonduri apartinand Dasimpex.

Grupul Dasimpex, infiintat in 1998, detine aproximativ 6% din piata locala de distributie GSM, care este dominata de competitorii Germanos si Euro-GSM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO