Prima pagina

Ringier renunta la ghidurile TV

21.06.2007, 11:03 12

Grupul editorial Ringier va renunta la divizia de ghiduri TV din Romania, Elvetia, Republica Ceha si Slovacia, decizia fiind motivata de "considerente strategice", a anuntat astazi compania.

Editura Heinrich Bauer va prelua titlurile din Romania, Slovacia si Republica Ceha, in timp ce titlurile din Elvetia vor merge la Axel Springer, se arata intr-un comunicat al companiei.

Divizia din Romania a grupului Ringier, este cea mai mare companie locala de publishing, dupa cifra de afaceri, si editeaza ghidurile TV Mania si TV Satelit.

"Afacerea care are la baza informatii despre programele TV capata de la o zi la alta un caracter din ce in ce mai industrializat. Competitia este tot mai puternica in furnizarea de listinguri de programe TV si se concentreaza in special in media electronica. Pe termen lung, numai acei jucatori foarte mari si foarte focalizati pe acest segment vor reusi sa-si mentina o pozitie proeminenta si sa profite de dimensiunea lor internationala si de sinergiile pe care le pot crea", se precizeaza in comunicatul Ringier.

Astfel, Grupul Bauer Publishing, cu care Ringier edita in parteneriat revistele Bravo si Bravo Girl, va prelua revistele de programe Euro Televizia, Tele Magazin si TV Max din Slovacia, TV Max, TV Plus, TV Revue si Tydenik Televize din Republica Ceha, precum si TV mania si TV Satelit din Romania. Suplimentele ghiduri TV ale ziarelor editate de Ringier nu vor fi vandute impreuna cu revistele.

Grupul german Bauer Publishing Group editeaza 166 de reviste si are un total de 6.550 de angajati in paisprezece tari. In segmentul ghidurilor TV, Bauer Publishing Group detine o cota de piata de 46,9 procente si ? cu un tiraj de 8,7 milioane de copii ? este lider de piata in Europa.

Springer este cel mai mare editor de ziare din Germania si a treia cea mai mare editura media, cu peste 170 de ziare si reviste in 33 de tari precum si cu un numar total de 9,733 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO