Prima pagina

Romania a incheiat 2000 cu note slabe

12.03.2001, 00:00 15



Romania este pozitionata, cu 59 de puncte din 100, printre tarile cele mai riscante din punct de vedere al investitiilor in clasamentul intocmit pentru trimestrul IV 2000 de analistii de la The Economist Intelligence Unit (EIU) - divizie a grupului britanic The Economist.

Mediul de afaceri romanesc a fost "notat" cu 5,45 de puncte din 10. Ratingul de risc de tara acordat de EIU este "C", in conditiile in care "A" este calificativul pentru cel mai scazut grad de risc.

Analistii britanici apreciaza ca primele actiuni ale guvernului PDSR indica faptul ca acesta este "constient de importanta adoptarii unei politici macroeconomice care sa tina cont de constrangerile impuse de relatiile cu institutiile financiare internationale si de procesul de aderare la UE".

Din trei in trei luni, EIU evalueaza riscul pe care il implica investitiile realizate in 100 de tari din intreaga lume.

Analiza de tara a EIU se bazeaza pe un set de criterii precum: situatia politica, politicile economice, evolutia datoriei externe si starea sistemului bancar. Punctajul unei tari poate varia astfel de la zero - risc neglijabil - pana la 100 - risc maxim. Cota de risc a celor mai multe tari a scazut in 2000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO