Prima pagina

Romania ar putea reduce bugetul alocat avioanelor de lupta

02.07.2008, 17:56 14

Romania s-ar putea razgandi in privinta bugetului de 4,5 miliarde euro alocat achizitionarii de avioane de lupta, luand in considerare si alte sectoare ale apararii unde ar trebui facute achizitii, informeaza Financial Times.

Anul trecut, Ministerul Apararii a decis alocarea unor fonduri de 4,5 miliarde euro pentru achizitionarea de 48 de avioane de lupta, in vederea inlocuirii MIG-urilor. Conform oficialilor, au fost selectate trei companii - Lockheed Martin, Gripen si Eurofighter - pentru a fi invitate sa participe la licitatie, care ar putea avea loc in noiembrie.

Totusi, conform FT, unii oficiali au declarat ca nu mai au nevoie de patru escadrile aeriene, jumatate din bani urmand a fi alocati achizitionarii de echipamente precum elicoptere, avioane de transport si drone.

"Nu suntem atat de bogati pentru a cumpara tot ce are nevoie armata noastra", a declarat Corneliu Dobritoiu, secretar de stat pentru politica de aparare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO