Prima pagina

Romanii platesc o rata de 8-12 euro/mp la creditele pentru locuinte noi

Romanii platesc o rata de 8-12 euro/mp la creditele pentru locuinte noi
01.09.2008, 17:49 25

In medie, un roman plateste pentru un credit de achizitie a unei locuinte noi in Bucuresti o rata lunara de 8-12 euro/metru patrat, conform companiei poloneze REAS, citata de Mediafax.

Nivelul ratei lunare a fost calculat pentru preturi cuprinse intre 1.200 si 1800 euro/mp, la un grad de indatorare de 75%, o perioada a imprumutului in euro de 30 de ani si la un nivel actual al dobanzilor.

"Situatia economica excelenta a Bucurestiului se manifesta, in primul rand, printr-o rata de somaj extrem de redusa si aflata de multi ani in continua scadere, o cerere mare de forta de munca si o rata de crestere ridicata a remuneratiei care este in Capitala cu mai mult de 20% peste media nationala. Aceasta se concretizeaza intr-o putere de cumparare si o solvabilitate relativ ridicata a populatiei Capitalei, desi in prezent povara medie lunara a datoriei pentru locuinte poate fi evaluata la un nivel aproximativ de 8-12 euro pe metru patrat de apartament cumparat", se arata in raportul REAS.

Despre creditele pentru achizitia de apartamente in complexe rezidentiale noi, in Bucuresti, cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO