Prima pagina

Seful consultantei fiscale de la PricewaterhouseCoopers a demisionat

20.07.2004, 00:00 68



Seful Departamentului de consultanta fiscala la PricewaterhouseCoopers (PwC) Romania si partener in managementul firmei, Ron Barden, a parasit compania dupa noua ani in care a construit portofoliul de clienti al liderului pietei in domeniu.



Demisia sa, confirmata ieri oficial de PwC, survine unor schimbari importante la varful conducerii companiei.



Astfel, in pozitia de Territorial Senior Partner a fost ocupata la inceputul acestei luni de Vasile Iuga, anterior Partner, sef al departamentului de audit si consultanta pentru afaceri.



Fondatorul biroului PwC in Romania, Jean-Pierre Vigroux, si-a incheiat un mandat de 13 ani, continuand sa lucreze in cadrul grupului din pozitia de Senior Partner pentru PwC Europa de Sud - Est. De asemenea, au fost promovati in pozitia de partneri David Fuller - audit si consultanta, Mihaela Mitroi - consultanta fiscala si Alexandru Lupea - audit si consultanta pentru afaceri.



Ron Barden si-a mentinut insa vechea pozitie, demisionand la scurt timp dupa operarea schimbarilor de management amintite.



Incepand din 1995, Barden a pus pe picioare departamentul de consultanta fiscala al PwC, atrangand numerosi clienti dintre mutinationalele prezente in Romania, dar si mari companii autohtone. In cadrul departamentului a construit servicii specializate de asistenta in domeniul fiscal pentru companii, impozitare indirecta, respectiv taxarea veniturilor persoanelor fizice.



Punctele sale profesionale forte sunt structurarea eficienta a expunerii fiscale a firmei, fiscalitatea investitiilor si a preturilor de transfer.



Avand in vedere experienta sa pe piata romaneasca, este de asteptat ca Barden sa-si continue activitatea la una din celelalte mari trei case de consultanta concurente ale PwC - Ernst&Young, KPMG sau Deloitte&Touche.



In domeniul consultantei, profesionisti de talia lui Barden construiesc relatii stranse cu clientii, astfel incat se intampla ca in cazul miscarilor dintr-o firma tn alta sa ia cu ei si o parte din companiile carora le-au acordat asistenta.



In locul sau, PwC urmeaza sa aduca un alt partener expat, probabil pana in luna septembrie.



Ron Barden a lucrat pentru grupul PricewaterhouseCoopers timp de 16 ani.



Incepand din 1991, PwC si-a consolidat o pozitie de lider in domeniul serviciilor profesionale, cu o cifra de afaceri care a crescut de la un milion de dolari in al doilea an de activitate, la peste 17 milioane anul acesta.



De asemenea, numarul angajatilor a ajuns la peste 330.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO