Prima pagina

Seful Renault cere managementului Dacia mai multe masini

09.10.2007, 21:41 19

Fabrica Dacia se afla printre cele mai performante cinci fabrici din cadrul Renault si Nissan din lume. ?Daca luam in calcul toate elementele - calitatea, productivitatea si cost, fabrica de la Pitesti se afla in top 10%. Si avem in total in cadrul Renault si Nissan 35-40 de fabrici in toata lumea?, a declarat Carlos Ghosn, presedintele Renault si Nissan, aflat intr-o vizita de doua zile in Romania.

El spune insa ca pozitia Dacia se datoreaza insa aproape in exclusivitate faptului ca este vorba de o fabrica low-cost.

?Salariile sunt insa competitive in Rom`nia in comparatie cu Coreea sau Japonia, dar in termeni de productivitate sau calitate se pot face multe imbunatatiri la Dacia. Si, atentie, sunt tari (low cost ? n. red.) care vin din urma, de exemplu Maroc unde tocmai construim o fabrica in care vom asambla Logan?, a mai spus Ghosn.

El a anuntat in plus ridicarea obiectivului privind productia fabricii de la Pitesti de la 350.000 de unitati la 400.000 de unitati la orizontul anului 2009.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO