Prima pagina

SIF Oltenia a vandut 55% din Altur Slatina (Update)

18.07.2007, 12:02 18

SIF Oltenia a cedat in cursul sedintei de tranzactionare de astazi pachetul de control la producatorul de componente auto Altur Slatina, incasand aproape 10 milioane de euro (30,7 mil. lei).

Vicepresedintele societatii, Tudor Ciurezu, a declarat pentru Mediafax ca SIF Oltenia a vandut circa 55% din actiunile companiei, ramanand cu o participatie de 25% din capital.

"Altur are nevoie de lichiditate, pentru capital de lucru si investitii, productive si de mediu. Am considerat ca este nevoie ca in structura actionariatului sa apara alte persoane, in special juridice, fonduri de investitii, care sa asigure o strategie de dezvoltare si eficienta. In ultimii doi ani s-a inregistrat o pierdere de valoare patrimoniala la Altur. Nu am avut suficiente disponibilitati pentru a asigura un management corespunzator, de aprovizionare si de piata", a spus oficialul SIF Oltenia.

Pretul mediu de transfer al pachetului a fost de 0,204 lei/actiune, cu circa 4% sub pretul de inchidere de ieri. Dupa aceste transferuri, SIF Oltenia mai detine in jur de 30% din actiunile Altur.

Pretul actiunilor in piata a urcat puternic dupa transferul acestor pachete mari, actiunile Altur castigand 15%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO