Prima pagina

Soseste Ruby Tuesday

04.11.2002, 00:00 40

Inclinatia romanilor spre mancarurile tipice americane, precum hamburgerii si cartofii prajiti, se vede din dezvoltarea lanturilor de restaurante fast-food, fie ele straine sau autohtone. O companie cu nume de melodie rock isi propune sa aduca acum in Romania un alt stil culinar bine cunoscut peste ocean.
Denumit de companie "casual dining restaurant", pozitionat intre fast-food si restaurantele elgante, Ruby Tuesday (firma a carui nume a fost inspirat de una dintre cele mai cunoscute balade ale grupului Rolling Stones) propune clientilor sai burgeri si fripturi la gratar, dar si un variat sortiment de salate.
Primul restaurant Ruby Tuesday din Europa Centrala si de Est va fi inaugurat astazi la Bucuresti, in zona Pietei Alba Iulia, in urma unei investitii de un milion de dolari. Restaurantul va fi deschis in sistem de franciza si va fi operat de Ruby Food Company Impex, a declarat pentru Ziarul Financiar Karim Badaoui, presedintele companiei, care detine drepturile exclusive de franciza asupra marcii Ruby Tuesday in Romania.
Numarul restaurantelor Ruby Tuesday din intreaga lume se apropie de 600, dintre care peste 175 sunt in franciza. In Europa, Ruby Tuesday mai are doua restaurante in Islanda si doua la Moscova. Principalul segment de clienti vizat de acest tip de restaurante il reprezinta clasa medie.
Badaoui spune ca planurile companiei vizeaza deschiderea a inca 5-6 restaurante in urmatorii doi ani. Investitiile pentru viitoarele localuri vor fi insa mai mici, avand in vedere ca suma de un milion de dolari include si costurile francizei. "Planurile de a deschide restaurante Ruby Tuesday sunt mai vechi. In urma cu trei ani, am inceput negocierile cu reprezentantii companiei americane", a precizat Badaoui.
Preturile la restaurantul din Bucuresti, care va avea 130 de locuri, vor varia intre 119.000 si 219.000 de lei in cazul meniurilor, in timp ce salatele pot fi achizitionate cu 59-79 de mii, garniturile cu 19-29 de mii, iar burgerii vor costa 89-99.000 de lei.
In ultimii ani, pe piata romaneasca au venit mai multe lanturi de restaurante internationale, cum ar fi McDonald's sau KFC, si regionale, precum Gregory's si Everest. Recent, proprietarii firmei de distributie de tehnica de calcul Best Computers, au anuntat ca vor deschide in curand primul lor restaurant fast-food, dintr-un viitor lant. Cei doi intreprinzatori au obtinut franciza de la o importanta companie cu acoperire internationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO