Prima pagina

Sotia presedintelui BCR a lansat doua fonduri mutuale

17.04.2006, 00:00 13

Societatea de administrare a investitiilor Star Asset Management, controlata de Georgeta Danila, sotia presedintelui BCR Nicolae Danila, va lansa pana la sfarsitul saptamanii doua noi fonduri mutuale.

Star Asset Management este condusa de Dorin Danescu, fostul director general al SIRA, societatea care administreaza fondul de actiuni Omninvest si Fondul de Comert Exterior (FCEx). La SIRA a detinut actiuni si Georgeta Danila, care insa si-a vandut cea mai mare parte a participatiei cand societatea a fost preluata de Omniasig Asigurari de Viata.

Cele doua fonduri lansate de Star Asset Management se numesc Star Focus si Star Next. Star Focus este un fond diversificat, care va avea plasamente de cate 30% in instrumente monetare, obligatiuni si actiuni. Celalalt fond, Star Next este un fond de actiuni, care va plasa pana la 80% din active pe piata de capital.

Danescu a precizat ca va adopta aceeasi strategie de investitii pe care a utilizat-o la SIRA, care i-a permis sa obtina cel mai mare randament de pe piata in 2005 cu fondul de actiuni Omninvest, circa 54%. "Voi continua politica de investitii de la Omninvest, adica un portofoliu consolidat, alcatuit pe baza unor reguli stricte, si investitii orientate in special pe termen mediu", a spus Danescu.

Cele doua fonduri au fost autorizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si vor deveni functionale pana la finele acestei saptamani. Pentru inceput, cei interesati sa investeasca in aceste fonduri va trebui sa mearga la sediul societatii de administrare, insa aceasta intentioneaza ca in termen de cel mult doua luni sa incheie un contract de distributie cu o banca.

Fondurile lansate de Star Asset Management urca numarul de fonduri lansate de la inceputul anului la sase.

Piata fondurilor mutuale se ridica in prezent la circa 110 milioane de euro, dar pana in 2010 se estimeaza ca aceasta va depasi 1 miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO