Prima pagina

Textilele asteapta cinci ani grei

02.07.2008, 12:46 18

Jolidon, Braiconf sau ID Sarrieri sunt cazurile fericite dintr-o industrie unde majoritatea firmelor au de infruntat concurenta puternica a companiilor occidentale, inclusiv si in ceea ce priveste experienta de afaceri, scrie BUSINESS Magazin.
"Industria textila din Romania este in declin in termeni relativi, in mare masura din cauza lipsei personalului calificat, dar nu este un caz pierdut. Are in continuare potential", considera Bogdan Belciu de la A.T. Kearney. In studiile A.T. Kearney, Romania apare in continuare pe unul dintre primele locuri privind atractivitatea pentru comerciantii de textile, dar si pentru productie.
Companiile din domeniu par insa de acord ca inca vreo cinci ani cel putin de-acum incolo, in industria usoara mediul de afaceri va fi tot neprietenos. "Cine poate mai rezista, cine nu inchide. Si din pacate vor fi mai multi cei din a doua categorie", prezice Maria Grapini.

Cititi pe www.businessmagazin.ro din ce mai scot bani textilistii romani in aceasta perioada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO