Prima pagina

Titlurile SocGen urca la bursa dupa ce se anunta noi posibilitati de preluare

06.02.2008, 16:43 9

Titlurile Societe Generale au urcat astazi cu 7,8%, pe baza speculatiilor unei ca institutia financiara va fi tinta unei preluari, dupa pierderile inregistrate de un angajat al bancii.

A doua mare banca franceza a incheiat sedinta de tranzactionare cu un castig de 4,93 euro/actiune, ridicand valoarea bancii la 39 miliarde euro.

Analisti ai Merrill Lynch, sub conducerea lui John-Paul Crutchley au enuntat o noua ipoteza care implica o fuziune intre HSBC Holdings si Societe Generale, astfel HSBC castigand filiale in Africa de Nord si Estul Europei.

BNP Paribas, cea mai mare banca a Frantei, a declarat ca va face o oferta de preluare a SocGen, in timp ce Credit Agricole a angajat consilieri pentru a se hotari asupra unei variante de preluare.

Presedintel Frantei, Nicolas Sarkozy, a declarat imediat dupa scandalul care a afectat SocGen ca nu va permite companiilor externe sa preia SocGen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO