Prima pagina

Toyota va echipa urmatorul Prius cu panouri solare

Toyota va echipa urmatorul Prius cu panouri solare
07.07.2008, 12:32 15

Toyota va instala panouri solare pe urmatoarea generatie a lui Prius, model echipat cu sistem de propulsie hibrid, realizat dintr-un motor pe benzina si unul electric a raspunde la cererea in crestere pentru masini ecologice, sustinuta de cotatiile record ale petrolului.

Primul model hibrid anuntat ca va fi echipat cu panouri solare a fost Fisker Karma, in cadrul Salonului Auto de la Detroit de la inceputul acestui an.

Panourile, livrate de Kyocera Corp, vor furniza o parte din energia necesara instalatiei de aer conditionat la versiunile superioare ale autovehicului propulsat pe benzina si electricitate.

Toyota va lansa a treia generatie de Prius anul viitor.

Marii constructori de automobile fac eforturi pentru a oferi alternative la combustibilii fosili, cu scopul de a atrage consumatorii care doresc sa economiseasca bani.

Energia solara nu este privita ca o alternativa viabila de propulsare a masinilor. Panourile solare sunt scumpe din cauza cotatiilor ridicate ale siliconului, iar stocarea energiei este dificila, potrivit sursei.

Purtatorii de cuvant ai Toyota au refuzat sa comenteze informatia, specificand ca grupul japonez nu isi discuta planurile privind produsele comercializate.

In prezent nu este cunoscut pretul modelelor care vor fi echipate cu panouri solare, nici cate astfel de unitati vor fi livrate.

Toyota se afla intr-o pozitie dificila, deoarece productia actuala de modele Prius nu poate face fata cererii de pe piata americana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO