Prima pagina

Turcii de la Dogan au preluat un teren in Bucuresti cu 50 mil. euro

28.02.2008, 18:28 29

Holdingul turc Dogan, proprietarul celui mai mare grup media si al principalei retele de benzinarii din Turcia, a cumparat un teren de 55.800 de metri patrati situat in Bucuresti pentru 48,9 milioane de euro, potrivit Bloomberg.

Grupul cu sediul la Istanbul a cumparat terenul din Bucuresti dupa ce a preluat firma imobiliara romaneasca D-Yapi Real Estate Investment & Construction SRL, pentru a dezvolta un proiect comercial, se arata intr-un comunicat trimis bursei de valori din Turcia.

Dogan Media International, din grupul cu acelasi nume, este cel mai mare furnizor de media-entertainment din Turcia, cu venituri de peste 1,2 miliarde de dolari si o cota de piata de 42% la nivel de publicitate. Compania are activitati in domeniul audiovizual - radio si televiziune -, editeaza ziare, reviste si carti, detine tipografii si are afaceri legate de new media. In afara Turciei, divizia print a companiei s-a extins in Germania, iar posturile TV si publicatiile trustului sunt distribuite in mai multe tari din Europa.

In Romania, Dogan Media detine, printr-un parteneriat cu Ringier, postul de televiziune Kanal D.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO