Prima pagina

Un alt liceu american terorizat de un elev inarmat

07.03.2001, 00:00 14



Doi adolescenti au murit si alti 13 au fost raniti luni intr-o suburbie din San Diego cand un elev in varsta de 15 ani a deschis focul asupra colegilor sai.

Luni dimineata, in jurul orei locale 09.20, Charles Andrew Williams a deschis focul cu o arma cu calibrul de 22 mm, tragand circa 30 de gloante asupra colegilor sai de la liceul Santana, situat la circa 20 km nord-est de San Diego, relateaza CNN.

Politia a precizat ca suspectul a reincarcat arma de cel putin patru ori in timpul atacului. Potrivit martorilor oculari, totul a inceput dupa ce Williams a intrat in toaleta baietilor si a impuscat doi elevi.

Ulterior, el a deschis usa si a inceput sa traga la intamplare in oricine trecea prin zona. Un elev a murit pe loc, in timp ce altul a decedat dupa ce a fost transportat la spital.

"Intrebarea care ne chineui pe toti este de ce s-a intamplat acest lucru. Suspectul a facut declaratii, dar nu le voi dezvalui in acest moment, mai ales ca ele nu ofera un raspuns real. Nu sunt sigur ca vom sti vreodata de ce", a declarat procurorul districtului San Diego, Paul Pfingst.

Politia afirma ca Williams a vorbit in weekend despre aducerea unei arme la scoala, dar ulterior a spus ca a fost vorba despre o gluma. O colega a suspectului a declarat ca acesta este aproape mereu tinta batjocurii celorlalti elevi "pentru ca este scund, foarte slab si considerat prost".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO